duminică, 15 martie 2015

Alegerile noastre – gorgonele care ne suflă în ceafă

 Uneori viața poate avea asemănări izbitoare cu un joc pe calculator. Alergi, construiești, te zbați si apare răscrucea. Unde mă duc – în stânga sau în dreapta ? Merg înainte sau mă întorc. Vedem acum arestați ce plătesc pentru fapte din 2007, 2008 sau 2009.... și asta pentru că au fost ajunși din spate de alegerile făcute într-un trecut care părea îndepărtat.


Schimbând planul, nu cred că există un om care să nu aibă alegeri pe care să nu le regrete. Și asta e bine, pentru că face parte din ceea ce ne face oameni și nu roboți. Important este ca mulțumirile noastre să fie mai mari decât regretele, iar cele din urmă să fie pe lucruri minore.

 Adică, e super ok dacă regretul tău major este că te-ai făcut blondă pentru propria nuntă și ai rămas așa în toate fotografiile tale, la care te uiți și acum, după 20 de ani.... Ești unul dintre puținii fericiți pe umerii cărora nu apasă prea multe păreri de rău...

 Partea proastă vine atunci când ai luat decizia să te superi pe cel mai bun prieten al tău pentru ceva de care acum nu îți mai aduci aminte. ...că nu te-ai lăsat de fumat înainte să apară radiografia la care tocmai te uiți.

 ...că ai trecut mai departe grăbită pe lângă casa de bilete a teatrului unde joacă actorii tăi preferați spunându-ți în gând: „Altă dată....”
...că e seara, trecut de 8 și ai încheiat cu succes un proiect important, în timp ce bona tocmai te sună să îți spună că cel mic a făcut primii, din mulții săi pași în viață...
 ...că ai spus “Azi sunt obosită, poate mâine....”, atunci când micuțul tău te așteaptă cu bicicleta la ușă….
 ...că ți-a fost frică să renunți la job-ul care nu îți place și care iti aduce bani puțini, dar siguri…

...și lista poate continua, completată asemănător, dar fundamental diferit de fiecare dintre noi. Sunt lucruri mici care mănâncă din cotidianul nostru, din dorința noastră din ce în ce mai evident neîmplinită de a fi perfecți.

 Pe măsură ce îmbătrânim jucăm tot mai des jocul de imaginație “ce ai face dacă ….”. Și cred că mint cei care răspund, mândri: NIMIC !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu