luni, 16 martie 2015

De ce nu e nimic senzațional în a-ți salva copilul de droguri ?

 In relația cu editorialiștii ce colaborează cu psnews.ro încerc să nu am păreri. Nu vreau să mă pronunț asupra teoriilor lor politice, așa cum încerc să mă abțin de la recomandări directe. Mai ales că, toți au mult mai multă experiență jurnalistică și editorială.

 Cu toate acestea, am tresărit atunci când am văzut textul colegului Bogdan Stoica, sub titlul „Cum ne scăpam copiii de drogurile etnobotanice”. Text bun, alert, subiect de maxim interes – am spus eu.
 Si acum se arată paradoxul, în toată splendoarea lui. În timp ce același Bogdan Stoica, făcea cifre record pentru psnews.ro cu editorialul de campanie “Să muriți voi că l-ați fi votat pe ăsta dacă nu era neamț” (76744 de afișări !), textul în al cărui titlul apărea alăturarea cuvintelor “copiii” și “drogurile etnobotanice” se duce până puțin peste 1000 de citiri !
 Repet: același autor, același site, același public cititor, doar subiectul este diferit.
 Si atunci mă întreb: de ce sutienul Elenei Udrea este mai interesant decât faptul că în fiecare zi „undeva in Romania un puștan prost de bubuie ajunge la Urgente cu dinții inclestati si crezând ca poate sa zboare, de la niste nenorociri ieftine si tot mai accesibile” ? De ce news-alert-urile cu arestări de mahări politici care până acum nu au dat doi bani pe viața oamenilor de rând, pe familiile lovite de flagelul drogurilor sunt mai citite, mai savurate decât alerta majoră că și copilul tău poate cădea pradă viciului ? E ca și cum ne-ar păsa mai mult de viețile primarilor, președinților și politrucilor de partid decât de viețile copiilor noștri. Și acum hai să facem un sondaj printre cititorii-părinți: câți dintre noi i-am explicat copilului (recomandabil de pe la 7-8 ani) ce este acela un drog, ce efecte are și cât sunt de periculoși prietenii cu astfel de preocupări ? Câți stăm de vorbă cu puștiul/puștoaica noastră pentru a afla ce face cu adevărat la școală, chiar dacă asta înseamnă să te intereseze mai puțin ce notă a luat și mai mult cu cine a stat de vorbă în pauză sau după ore ? Câți verificăm ce face atunci când stă cu telefonul/tableta în mână, spre fericirea faptului că „am și eu două minute de liniște” ?
Așadar – citiți-l pe Bogdan Stoica, pe psnews.ro, pe bogdanstoica.ro, pe unde mai il găsiți pentru că pe lângă textele savuroase, naturale până la “bip” uneori, vă mai împiedicați de câte o scriere care poate vă trimite acasă cu gândul de a afla cu adevărat cum arată viața copilului dumneavoastră și mai ales câtă limpezime poate avea privirea lui acum și în viitor.

Un comentariu:

  1. PEntru ca romanii sunt in regres total. Nu stiu cand se vor opri. O sa share-uiesc mesajul dvs in speranta ca poate mai franati un pic din picajul asta. Textul dvs. este unul din multele strigate de avertisment care evident, se vor stinge fara a fi macar percepute de aceasta populatie autodistructiva.

    RăspundețiȘtergere