marți, 24 martie 2015

Vremea lepădărilorPrăbușirea unei clase politice, colapsul unei ere are ca efect secundar, dar poate cel mai important: colapsul moralității. Pe langa denunțătorii – scriitori la DNA (oameni politici, de afaceri, funcționari, etc), ne confruntam in viața noastră cu denunțătorii de relaționări. Este din ce in ce mai comun sa spui „nici măcar nu l-am cunoscut”, „l-am întâlnit de vreo doua ori in viață”, „de fapt nici nu eram așa... prieteni” etc.


In postul Paștelui 2015, acum mai mult decât oricând, ne aducem din ce in ce mai des aminte de lepădarea lui Petru. Doar ca, in cazul multora de langa noi, lepădarea nu este întreita, ci însutita. Sunt zeci si sute de momente in care mulți cărora le spuneai prieteni se leapădă de tine, de bine facut, de bucuriile trăite împreuna. Sunt oameni care renunța la întrebări, la explicații si la lămuriri doar pentru ca e greu sa creadă in tine, in buna ta credință, in logica faptelor tale.

Regretul care vine in astfel de momente e compensat de bucuria drumului tău, de ridicarea peste meschinăria cotidiana, de conștiința curata a faptului ca ceea cea faci este ceea ce TREBUIE sa faci. Pentru că, dincolo de renunţări şi denunţări de prietenii, rămâne pentru delator doar gustul amar al trădării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu